Θερινοί Αγώνες 2017!

                                                                                                                        Με τους Θερινούς αγώνες Προαγωνιστικών ολοκλήρωσαν οι μικροί της ομάδα μας την φετινή της χρονιά. Μια χρονιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.

Μια χρονιά με δύσκολες συνθήκες , με ένα κλειστό Ποσειδώνιο και έναν δύσκολο και κρύο χειμώνα. Η συλλογική προσπάθεια όλων έφερε αξέχαστες στιγμές στα μικρά Ηρακλάκια μας. 72 παιδιά έγιναν περισσότερο φίλοι από ποτέ και πέτυχαν σπουδαία πράγματα φέτος.

 

Συμμετείχαν σε 10 αγώνες πετυχαίνοντας σπουδαίες ατομικές επιδόσεις αγώνα με τον αγώνα, ταξίδεψαν στις Σέρρες οπού μετά από χρόνια κέρδισαν το βραβείο του Πολυνίκη συλλόγου των αγώνων, ταξίδεψαν στην πόλη του Βόλου στην Νάουσα, διασκέδασαν γέλασαν , 'ίδρωσαν' και με την σωστή καθοδήγηση αγωνίστηκαν τον κάθε αγώνα μαζί σαν μια γροθιά. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν στο σύνολο 173 μετάλλια (60χρ-64αργ- 49χαλ) με πολλά από αυτά να είναι από παιδιά που ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ζωή τους στο βάθρο.

Και έτσι έφτασαν στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

Οι θερινοί αγώνες Προαγωνιστικών της κεντροδυτικής Μακεδονίας διεξήχθησαν στο Εθνικό κολυμβητήριο με 1300 περίπου κολυμβητές και κολυμβήτριες 9 -12 ετών από όλες της ομάδες της περιφέρεια μας. Υψηλότατος συναγωνισμός με κούρσες να κρίνονται στα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Με αγωνιστικές που κρατούσαν μέχρι και 4 ώρες, τα 72 Ηρακλάκια μας τα πήγαν περίφημα. Με την στήριξη πάντα των συναθλητών τους τα δελφίνια μας κατέβασαν του χρόνους τους, ανέβηκαν στο βάθρο 21 φόρες τα βάλαμε και λίγο με την τύχη μας με τις 19 τέταρτες θέσεις)( και πανηγύρισαν στο τέλος όλοι μαζί με τα ρούχα στην πισίνα.Τέταρτες θέσεις που στο παρελθόν αντίστοιχες επιδόσεις θα χάριζαν μία θέση στο βάθρο και αυτό είναι όμως που μεγαλώνει τη όρεξη και το κυνήγι της βελτίωσης.

Τα 8 χρυσά 7 ασημένια και 6 χάλκινα της ομάδα μας ανέβασαν την σημαία του συλλόγου μας ψηλά.

Για τους 12 ετών η Aναστασία Σμιλιάνη ήταν η κυρία του προσθίου πετυχαίνοντας το 3/3 χρυσά μετάλλια σε 50μ , 100μ, 200μ πρόσθιο κλίνοντας την προαγωνιστική της πορεία στην κορυφή. Ο Βαγγέλης Πελκούδης και αυτός πρωταγωνιστής στο πρόσθιο βγήκε 1ος στα 50μ , 2ος στα 100μ και 2ος 200μ πρόσθιο. Ο Θοδωρής Χαλκιάς ανέβηκε 3 φορές στο 2ο σκαλί του βάθρου σε 50μ 100μ 200μ ύπτιο. Ο Μάριος Χρυσοχοίδης κατέκτησε το 2ο μετάλλιο στο 400αρι της μεικτής και το 3ο μετάλλιο στο 100αρι του ελεύθερου. Κυργάκης Πασχάλης και Πολυζούδη Όλγα κατέκτησαν στο χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο και 50μ ελεύθερο αντίστοιχα. Τέλος η σκυταλοδρομία της 4*100μ Μεικτή Ομαδική με τους Χαλκιά, Κυργάκη , Χρυσοχοίδη ,Πελκούδη κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά έπειτα από 7 ασημένιες προσπάθειες ξεκινώντας από 9 ετών σε Χειμερινούς και Θερινούς.

Στους 11 ετών μεγάλος πρωταγωνιστής ο Θανάσης Κοκκινος , και αυτός το 3/3 χρυσά στα 50μ, 100μ 200μ πρόσθιο. Την 2η θέση στα 100μ πεταλούδα κατέκτησα η Κωνσταντίνα Μάλαμα ενώ Ο Θοδωρής Στεφόπουλος κατέκτησε την 3η θέση στα 50μ ελεύθερο. Χάλκινο μετάλλιο και για την σκυταλοδρομία 4*100μ ελεύθερο 11 ετών με τους Κόκκινο, Παπαγεωργίου, Πολυζούδη , Στεφόπουλο.

Στους 10 ετών ο τρομερός Παναγιώτης Κατόγλου με σπουδαία κούρσα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 200μ ατομική.

Η χρονιά έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς για την επόμενη. Να ευχηθούμε στους 2005 καλή συνέχεια στην αγωνιστική ομάδα, να έχουν εφόδιο όσα μάθανε και ονειρεύτηκαν στην Προαγωνιστική, με διάθεση δουλειά και υπομονή να τα πραγματοποιήσουν στο ταξίδι της αγωνιστικής.

Ένα μεγάλο ευχαριστούμε σε όλους τους συντελεστές για το πολύ όμορφο φετινό ταξίδι, τα μικρά μας ''δελφινάκια'', τους προπονητές Σαχπαζίδη Τάσο, Γιουβανούδη Γιώργο, Ζάντου Κατερίνα, Παρασκευοπούλου Ελένη για την αγάπη που δείχνουν σε αυτό που κάνουν και την σωστή τους καθοδήγηση και φυσικά στους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν κατά την διάρκεια της χρονιάς και ήταν πάντα παρών.

#Η Αγωνιστική χρονιά τελείωσε αλλά οι προπονήσεις συνεχίζονται με πολύ παιχνίδι...