Στην τελική ευθεία

Οι αγώνες στην πόλη της Καβάλας τελείωσαν και η είδηση που προέκυψε είναι ότι στην αποστολή του Πανελληνίου πρωταθλήματος προστέθηκαν ακόμα δύο μέλη. Αρχικά, η Μαριλένα Ιωαννίδου μετά από μια συναρπαστική κούρσα πέτυχε τα όρια για τη συμμετοχή της στα 100 μ ύπτιο Παγκορασίδων Β΄ με χρόνο 1.17.40 (1.18.00 είναι το όριο). Η πρόκριση αυτή ήρθε με πολύ προσπάθεια και επιμονή καθώς το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν 1.21.58 και όπως είναι φανερό πραγματοποιήθηκε μια υπέρβαση από μέρους της. Γεγονός είναι ότι μετά το πέρας της κούρσας της, σύσσωμη η αποστολή της ομάδας μας (αθλητές & γονείς) πανηγύρισαν αυτή την επιτυχία, φανερώνοντας το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει. Το δεύτερο μέλος που προστέθηκε είναι ο Πάνος Τριανταφυλλίδης, καθώς με το χρόνο του στα 100 μ ελεύθερο Παμπαίδων Β΄ μπορεί να μην πέτυχε τα όρια για το πρωτάθλημα, αλλά εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε αυτό μέσω της σκυταλοδρομίας. Συγκεκριμένα ο χρόνος του (1.09.88) είναι ο τέταρτος καλύτερος μεταξύ των αθλητών που απαρτίζουν την σκυταλοδρομία 4 Χ 100 ελεύθερο Παμπαίδων Β΄.

Όσων αφορά τη συμμετοχή των υπόλοιπων αθλητών, αξίζει να αναφερθεί ότι τα δείγματα γραφής πριν το σημαντικότερο αγώνα είναι εξαιρετικά, καθώς στο 90% των αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκαν ατομικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Αβραμίδης Αλέξης έφτασε ένα βήμα από την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Για 95 και 80 κλάσματα του δευτερολέπτου αντίστοιχα έχασε τα όρια για τα 200 μ ύπτιο και τα 200 μ μικτής ατομικής, κυρίως λόγω ορισμένων μικρών λαθών από μέρους του. Ο Σωτηρίου Αλέξανδρος έχασε το όριο στα 200 μ πρόσθιο για 45 κλάσματα του δευτερολέπτου, παρόλο το άτυχο περιστατικό που είχε με τα μαγιό του, ενώ ο Τζανίδης Χαράλαμπος επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, βελτίωσε τα ατομικά του ρεκόρ στα 100 & 200 μ ύπτιο φτάνοντας μια ανάσα από την επίτευξη των ορίων. Πολύ καλή εμφάνιση από την Ραυτοπούλου Φιλιώ και την Καναροπούλου Κατερίνα, οι οποίες έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει Πανελληνίου πρωταθλήματος πραγματοποιώντας ατομικά ρεκόρ. Επίσης, αξιοπρόσεκτη ήταν και η παρουσία του Παπαδόπουλου Νίκου στα 50 μ ελεύθερο και 100 μ πεταλούδα (25.96 & 1.01.24 αντίστοιχα), του Βουλγαράκη Σωκράτη στα 400 μ ελεύθερο (4.47.40, ατομικό ρεκόρ), του Φιδάνη Νίκου στα 100 & 200 μ πρόσθιο (1.22.74 & 2.58.42 αντίστοιχα, ατομικά ρεκόρ) και του Λιμαράκη Νίκου στα 1500 μ ελεύθερο (19.59.83, ατομικό ρεκόρ). Τέλος, στους αγώνες συμμετείχαν και οι Σαχπαζίδης Τάσος και Μιχαντάσης Χρήστος, οι οποίοι όντας εκτός περιόδου δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε αρκετά αγωνίσματα, δείχνοντας ότι παραμένουν σε υψηλή αγωνιστική ετοιμότητα, κατακτώντας μετάλλια στα αγωνίσματα που συμμετείχαν.

Το τελικό κομμάτι του πάζλ τοποθετήθηκε, η αποστολή για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συμπληρώθηκε και όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Επόμενη στάση η Αθήνα και το Ο.Α.Κ.Α. για τον καλύτερο και δυνατότερο αγώνα της χρονιάς.